SR 600 Northern Pindos

To Super Randonnée 600 Βόρεια Πίνδος, είναι μια διαδρομή που προέκυψε από την αγάπη για τα Super Randonnées 600, μόνιμες ορεινές διαδρομές 600 χλμ και 10.000+ θετικών υψομετρικών και από σχεδόν μια δεκαετία ποδηλατικών περιπλανήσεων στην περιοχή της Πίνδου. Η διαδρομή κινείται, σε συντριπτικό ποσοστό, εντός του ομώνυμου Εθνικού Πάρκου.

Η χάραξη έγινε πρώτη φορά το 2019, η πρώτη δοκιμή ήταν να γίνει το 2021, αλλά μία κατολίσθηση και ένα κλείσιμο του δρόμου μετά το Προσήλιο, την μετέθεσε στο καλοκαίρι που μας πέρασε. Η δοκιμή ήταν επιτυχής, αν και κάπως… επεισοδειακή (επιφυλάσσομαι για την περιγραφή).

Από τις 25/10/2022 η διαδρομή εγκρίθηκε από τον αρμόδιο φορέα στη Γαλλία και μπήκε στην παγκόσμια λίστα των SR 600.

Τι είναι τα Super Randonnées 600;

Όπως αναφέρθηκε ήδη, είναι μόνιμες διαδρομές (όλο το χρόνο, όσο η κατάσταση των δρόμων το επιτρέπει τουλάχιστον) 600 χιλιομέτρων με τα θετικά υψομετρικά να ξεπερνούν τα 10.000 μέτρα.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν τη διαδρομή με δύο τρόπους :

  • Randonneur: η εκκίνηση γίνεται την ημέρα και ώρα που έχει δηλωθεί και θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 60 ώρες.
  • Tourist: η εκκίνηση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο κοντρόλ της διαδρομής (κατόπιν ενημέρωσης του διοργανωτή) και ολοκληρώνεται επιτυχώς, εφόσον διανύονται τουλάχιστον 75 χλμ ημερησίως.

Συμμετέχοντες της κατηγορίας Randonneur που τερματίζουν σε περισσότερες από 60 ώρες, παίρνουν ομολογκασιόν ως Tourist.

Η πιστοποίηση για τη διέλευση από κάθε σημείο κοντρόλ, γίνεται με τη λήψη φωτογραφίας στα προκαθορισμένα σημεία, όπου φαίνεται ευκρινώς το ποδήλατο του ποδηλάτη, με το ειδικό ταμπελάκι. Η ημέρα και ο χρόνος λήψης πιστοποιείται από τα metadata της φωτογραφίας. Επιτρέπεται να αντικατασταθεί κάποια φωτογραφία με σφραγίδα όπου θα φαίνεται η πόλη/χωριό που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο κοντρόλ.

Μετά το τέλος του brevet, στέλνεται σε εμένα την κάρτα συμπληρωμένη, τις φωτογραφίες ηλεκτρονικά (χρησιμοποιώντας πχ dropbox, google drive, wetransfer κλπ) και η κάρτα θα σας επιστραφεί με το ομολογκασιόν στην αρχή της επόμενης χρονιάς.

Επιπλέον, ισχύουν όλα όσα γνωρίζετε για τα brevets. Επιτρέπονται όλα τα ποδήλατα που κινούνται με τη δύναμη του αναβάτη τους, τηρούμε κανονικά τον Κ.Ο.Κ., φορούμε κράνος, έχουμε στο ποδήλατο μας φώτα εμπρός / πίσω και φοράμε φωσφοριζέ γιλέκο τη νύχτα / στον χαμηλό φωτισμό. Απαγορεύεται να έχουμε όχημα συνοδείας, είτε κατά τη διάρκεια της διαδρομής, είτε στα σημεία κοντρόλ.

Μπορείτε να δείτε συνολικά όλους τους κανόνες των SR 600 εδώ.

Η σελίδα, θα εμπλουτιστεί (there will be an English version, too), αλλά προς το παρόν θα παραθέσω τους απαραίτητους συνδέσμους. Για οποιαδήποτε ερώτηση, απορία, το email μου είναι: balkou@yahoo.com

Η διαδρομή στο openrunner

Roadbook (Ελληνικά)

Roadbook (English)

Φωτογραφίες των κοντρόλ / Sample photos for all the control points.

Για να μπορείτε να λάβετε μέρος σε ένα brevet, πρέπει να είστε εγγεγραμμένος στο μητρώο της Λε.Πο.Τ.Ε. Πληροφορίες εδώ.

1 comments

  1. Γιωργος · 18 Ιανουαρίου, 2023

    Απλά Γαμματο …ευγε…..αλλά Αθήνα έχε SR ..OK ..Θεσσαλονίκη ? οι φτωχοί νύφη του βορρά..
    Μακάρι να βρεθεί κάποιος με ορέξει να κάνει κ εδώ ένα SR

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε